Matlagning   

Hemsidan

Matlagning

Bilder

Artiklar

Vällevnad
 
  
Scones-Muffins
ca 8 st
Tillredning ca 10 minuter
Ugn 200-225°C ca 20 min

4 ¾ dlVetemjöl
½ dlSocker
3 tskBakpulver
1 tskSalt
1 stÄgg
knappt 2 ½ dlMjölk
drygt ½ dlSmält smör eller margarin

Click for large picture
Detta är en variant där jag bytt ut 1/2 dl vetemjöl mot krossade linfrön, samt att ungefär hälften av vetemjölet är av durumvete.

Det här receptet har jag fått från en bekant. Det är föredömligt enkelt, och tål att varieras, som exemplet på bilden. Jag kallar det för Scones-Muffins för jag tycker att det är ett mellanting. Andra förslag på smärre justeringar man kan göra på receptet är att byta ut mjölken mot mild yoghurt (så blir brödet saftigare) och det smälta matfettet mot till exempel olivolja - allt efter tycke och smak.

Sikta samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och det smälta matfettet och blanda snabbt samman degen. Rör bara så mycket att de torra ingredienserna genomfuktas - degen behöver inte vara slät. Fyll smorda muffinsformar till två tredjedelar och grädda i 200-225°C i ca 20 minuter.

Serveras varma med smör eller margarin. Jag tycker även om att lägga på en skiva ost och lite marmelad - kanongott med en kopp te framåt kvällskvisten, eller varför inte nybakat på morgonen.

 
 

Redaktör: snidre   Stefan Carlsson © 2002-2020.
Publiserad: 2005-04-25 Upphovsrätt och ansvarsbegränsning
Senast ändrad: 2005-05-02 E-mail: snidre@yahoo.com