Hemsida   

Hemsidan

Matlagning

Bilder

Artiklar

Vällevnad
 
 
Mitt namn är Stefan Carlsson och jag föddes 1964 i Oskarshamn. Jag växte upp i Täby norr om Stockholm. Jag har även bott i Uppsala i ett år och Linköping i drygt fyra år. Sedan 1990 bor jag i Västerås.

Förnärvarande är jag anställd på Bombardier och arbetar med säkring av kvalitén på tågmjukvaror.

Under drygt fem år har jag varit anställd på Etteplan som konsult, med uppdrag på Bombardier och ABB Components.

Chiang Mai sett från Doi Suthep, december 2012.
Här står jag i Doi Suthep med utsikt över Chiang Mai, december 2012.
Innan dess arbetade jag några år på GenerPro med tillverkning av axlar till generatorer, motorer mm.

Dessutom har jag varit konsult på Semcon AB under några år, där jag bland annat har haft uppdrag på Bombardier och ABB Components.

Före tiden på Semcon, jobbade jag under några år på ABB Automation Systems AB med projekt support och utbildning i användning av operativsystem Unix och WinNT, samt datorkommunikation. En del av arbetet på ABB var förlagt utomlands, främst i Tyskland.

Före arbetet på ABB Automation Systems AB var jag anställd på ett företag med namn Medeso KB (, före detta Medeso AB och Neweng Data AB). På Medeso KB gav jag support och utbildning i användandet av de F.E.M. program och hårdvara (PC & Unix arbetsstationer) som vi sålde.

Jag har alltid haft många intressen. Nu för tiden försöker jag koncentrera mig på några få, så som fotografering, programmering, matlagning och sund livstil.

FEM = Finite Element Method. En metod som används för
att bygga modeller för struktur- och hållfasthetsanalyser.

 
 


Snidre - vad eller vem är det? I de nordiska gudasagorna om gudarna i Vallhalla berättas om Sindre, som var den dvärj som smidde Tors hammare Mjölner. Han och hans bror Brook gjorde, enligt berättelserna, en mängd fantastiska föremål och vapen. Jag ser dessa två bröder som en symbol för den flitighet och envishet, som ligger den småländska kulturen nära. Vem vet, kanske var de smålänningar?

I dessa berättelser har ofta samma personer och väsen mer än ett namn eller stavning av namnet. När jag letade efter en bra "tagg"/signatur att använda på internet, hittade jag Sindre, men i boken jag läste var det stavat Snidre - möjligen felstavat eller inte. Jag har använt Snidre under många år nu, så jag har bestämt mig för att behålla det som det är.

Redaktör: snidre   Stefan Carlsson © 2002-2020.
Publiserad: 2005-05-01 Upphovsrätt och ansvarsbegränsning
Senast ändrad: 2013-12-13 E-mail: snidre@yahoo.com